Home » Lansari

Uniunea Europeana doreste introducerea 4G din 2013

3 December 2010 No Comment

Comisia Europeană doreşte eliberarea spectrului de frecvenţe radio in bandă largă (pentru comunicatii wireless de mare viteza), cunoscut si sub numele 4G ( generatia a patra) de telefonie mobila, până în 2013, conform unei note data de Ministrii Telecom din cadruul Uniunii Europene inaintea unei intalniri de lucru a acestora ce va avea loc maine.

UE“Comisia este convinsă că propunerea sa de a stabili 2013 ca dată ţintă este necesara şi realista”, a declarat Neelie Kroes, comisar al UE in acest domeniu.

“Vom încuraja si acele state membre care au avut dificultăţi în realizarea de progrese până în prezent şi se lucrează din greu pentru a depăşi aceste dificultăţi ca să respecte acest termen limită.” Neelie Kroes a mai adaugat ca perioada de gratie ar putea sa fie exstinsa insa panain anul 2015 in unele tari.

În cadrul reuniunii, ea va spune miniştrilor despre planurile de a lansa o consultare publică privind serviciile de roaming înainte de revizuirea normelor actuale a UE privind roaming-ul internaţional. Comisia europeana doreşte ca diferenţa dintre tarifele de roaming si cele naţional sa se aproprie de zero până în 2015. Neelie Kroes este predecesorul Vivianei Reding care a impus un plafon in cadrul UE la tarifele de roaming.

Miniştrilor telecomunicaţiilor din UE urmează să se întâlnească mâine la Bruxelles.

Sursa: WallStreetJournal

Va mai recomandam


Etichete: , , ,

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.